Interaktionsanalys, 7.5 hp

Interaction Analysis, 7.5 credits

7FIKO10

Utbildningsnivå

Forskarutbildning

Beskrivning

Kursen ger en introduktion till mikroanalys av mänsklig interaktion. Du involveras i en komplett forskningsprocess från etiska överväganden, datainsamling och transkription till identifikation av relevanta fenomen och metodologiska och analytiska argument. Under kursen lär du dig att analysera språkliga och sociala aspekter av interaktion i såväl institutionella som mera vardagliga sammanhang, bland annat med fokus på verksamhetstyper, betydelser, lärande och förståelse. Du studerar verbala såväl som ickeverbala aspekter av mänskliga handlingar, inklusive hur olika teknologier och artefakter mobiliseras som resurser i det interaktiva meningsskapandet. Du lär dig också om metodens historiska bakgrund, och lär dig kritiskt diskutera såväl teori som resultat.

Kontaktinformation

Kursinnehåll

I kursen ges en introduktion till mikroanalys av mänsklig interaktion. I kursen behandlas hela forskningsprocesse från etiska överväganden, datainsamling och transkription till identifikation av relevanta fenomen och metodologiska och analytiska argument. I kursen läggs fokus på språkliga och sociala aspekter av interaktion i såväl institutionella som mera vardagliga sammanhang, och analys av verksamhetstyper, betydelser, lärande och förståelse. Verbala såväl som ickeverbala aspekter av mänskliga handlingar studeras, inklusive hur olika teknologier och artefakter mobiliseras som resurser i det interaktiva meningsskapandet.

Undervisnings- och arbetsformer

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, workshops, datorsessioner och fältarbete. Undervisnings- och examinationsspråk: engelska.

Examination

Kursen examineras genom:

  • aktivt deltagande i fältarbete, datorsessioner, workshops och seminarier
  • individuell muntlig redovisning
  • individuell skriftlig uppgift

Betygsskala

Tvågradig skala

Övrig information

Kursen ges v. 35 till 43.