System och förvaltning II, 4.0 hp

Systems and Management II, 4.0 credits

6FIEI17

Utbildningsnivå

Forskarutbildning

Beskrivning

Syftet med denna kurs är att doktoranden ska vidareutveckla sin förmåga att använda och reflektera över de teorier och förhållningssätt som introduceras i System och Management I, samt att placera sina egna forskningsprojekt i relation till dessa.

Anmälan är ej öppen.

Kontaktinformation

Behörighetskrav

Antagen till forskarstudier. Forskarstuderande vid IEI har förtur till kursen.

Särskild information

Målgrupp: Doktorander inom forskningsämnet Hållbara system.

Kursen hålls på engelska.

Lärandemål

Efter godkänd kurs ska doktoranden kunna:

  • Motivera och placera sin forskning i relation till vetenskapsteori, och olika tillvägagångssätt, teorier och metoder relaterade till energi- och miljösystem och ledningsstudier samt inter- och transdisciplinär vetenskap.
  • Kritiskt reflektera över doktoranders uppdrag och bidra med konstruktiva utvecklingsförslag

Syftet med denna kurs är att doktoranden ska vidareutveckla sin förmåga att använda och reflektera över de teorier och förhållningssätt som introduceras i System och Management I, samt att placera sina egna forskningsprojekt i relation till dessa.

Kursinnehåll

Kursen är en fortsättning på System och Management I. Kursen är inriktad på en individuell uppgift där doktoranden analyserar sin forskning i relation till de teorier och skolor som behandlas i System och Management I, såsom systemteori, teori av vetenskap och inter- och transdisciplinär vetenskap. De gemensamma kursmomenten består av en serie seminarier: uppstartsseminarium, halvtids- och slutseminarium samt ytterligare några seminarier för att stödja framstegen. Deltagarna fungerar som diskuterande på andra deltagares rapporter i samband med både halvtids- och slutseminarier. Seniorer från båda divisionerna granskar slutrapporterna Förutsättningar System och Management I eller motsvarande

Undervisnings- och arbetsformer

I denna kurs utvecklar doktoranden en individuell text inom ramen för System och Management I som relaterar den egna forskningen till teorier och förhållningssätt som har behandlats i denna kurs. Kursrapporten utarbetas med stöd av huvudhandledaren och rapportplanen kommuniceras till kursexaminator. Kursens examinator är ansvarar för att följa upp enskilda deltagares framsteg. Den individuella uppgiften kommer att presenteras för övriga kursdeltagare och diskuteras i samband med halvtids- och slutseminarierna. Deltagarna fungerar som opponenter på en doktorands doktoranduppgift i samband med dessa seminarier.

Examination

En skriftlig individuell inlämningsuppgift

  • Obligatorisk närvaro och aktivt deltagande i seminarierna
  • Muntlig presentation av den skriftliga uppgiften
  • Opposition på doktorandsuppdrag i samband med både halvtids- och slutseminarier

Betygsskala

Tvågradig skala

Kurslitteratur

Anges vid kursstart.

Övrig information

Kursen beaktar lika villkor och har som mål att ta tillvara de resurser som studenter med olika bakgrund, livssituation och kompetens tillför utbildningen.

Litteraturlista och schema fastställs i annan ordning.

Kursutvärdering ska göras av kursansvarig efter varje kurstillfälle.

Resultatet av kursutvärderingen ska kommuniceras till deltagarna för denna kursomgång och kommande kursomgång samt Forskarutbildningsrådet vid IEI.